Skip to main content

Lartura

Lartura is een ontwerpstudio in de Nederlandse designtraditie, gesitueerd in Almere. Lartura ontwerpt, produceert en verkoopt exclusieve designlampen in kleine oplages voor moderne interieurs.

Handwerk

Wat Lartura ontwerpt, is met de hand gemaakt in eigen atelier. Daarbij wordt de footprint van de collectie zo klein mogelijk gehouden. Dat gebeurt door een bewuste materiaalkeuze, een uitgekiende productietechniek, het zorgvuldig omgaan met restmateriaal en het innovatieve gebruik van 3D printers.

Ontwerpproces

Lartura streeft in elk ontwerp naar perfectie, innovatie en schoonheid. Design is voor Lartura meer dan een uitwerking van functie naar vorm. Hier stoppen zou te simpel zijn. Pas als een ontwerp een eigen ruimte opeist, is het klaar voor het interieur van onze klanten.

Hans Strijbos

Het creatieve hart van Lartura is Hans Strijbos, oprichter van de studio en designer van de collectie. Hans is van huis uit beeldend kunstenaar, grafisch- en industrieel ontwerper. Hij werkte geruime tijd als designer voor Bang & Olufsen en als grafisch ontwerper voor grote Nederlandse organisaties.

De ‘taal’ van objecten heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hans Strijbos: “Goed design is nooit helemaal af. Kunstzinnige objecten stellen meer vragen dan ze beantwoorden. Er blijft altijd iets over dat we niet begrijpen, maar moeten ondergaan.”